AUDIOVISUAL OPEN STUDIOS

“The term audiovisual (AV, or A/V) may refer to works with both a sound and a visual component.”

“A modern-day Open Studio blurs the boundaries between theory and practice, sparking insights and enabling the discovery of new kinds of meaning. It allows for greater freedom of thought and expression. Its ultimate aim is to pioneer fresh modes of communication and sharing, and produce innovative forms of public engagement.” – (Wikipedia)

Az Audiovisual Open Studios (továbbiakban AVOS) (Élménytér – össztér – hipertér) alkotó- és oktatóközpont hivatása a kortárs audiovizuális műfajok adta gondolati- és technikai tartalmak kutatása és oktatása. Az AVOS szellemisége az elmélet és a gyakorlat határvonalán halad egy olyan élménytérben, mely az audiovizualitás új típusú jelentéstartalmainak felfedezésére ösztökél. Az alkotótér (közösségi- és oktató terem, szenzor- és hangstúdiók) olyan össztérként működik, melyben workshopokat, előadásokat, szakmai napokat és kurzusokat szervezünk.

A 2013-ban induló elektronikus hang- és képi kurzusok kiinduló pontja a jövőkutatás, alapját képezik az audiovizuális improvizáció, az animáció, a rövidfilm, a videóművészet, a programozott digitális kép- és hangalkotás, a vj, a dj, az elektronikus előadóművészet olyan mixtúrája, mely korunk gondolkodásmódjára és technológiai fejlődésére reflektál. Az audiovizuális gondolkodás gyökerei azon időkre nyúlnak vissza, mikor a művész, a tudós elkezdett foglalkozni a hangos képpel és a színes zenével. A progresszív audiovizuális művészet a hagyományos audiovizuális technológiák módszereiből és eszközeiből építkezik, felhasználja a klasszikus- valamint kortárs kép és zene eredményeit, követi a napról-napra változó technológiákat és eljárásokat, hogy élő, izgalmas tartalmat hozzon létre.


 

AVOS hírlevél

Hírlevélre való feliratkozás